RENAULT SPORT F1 TEAM ПІДТВЕРДИЛА 4-ТЕ МІСЦЕ У КУБКУ КОНСТРУКТОРІВ

 

У минулий вікенд в Ле-Кастелло відбувся Гран-Прі Франції, пілоти команди Renault Sport Formula One Team, як і передбачали більшість учасників конкурсу «Прогноз швидкості», знову опинилися в першій десятці. На жаль, жоден не назвав вірно фінішні позиції обох гонщиків.

 

Найбільш близьким до перемоги був керівник проектів департаменту по інженерії Андрій Чубаров, який поставив на те, що Ніко ХЮЛЬКЕНБЕРГфінішує восьмим, а Карлос САЙНС - дев'ятим. Однак все вийшло з точністю до навпаки. Опинившись третім після впевненого старту, Карлос Сайнс йшов до шостого місця, але через технічну проблему завершив гонку восьмим. Ніко Хюлькенберг перетнув фінішну пряму дев'ятим.

 

Результат домашньої для команди гонки дозволив команді вже в середині сезону набрати в Кубку конструкторів 62 очка - більше, ніж за весь минулий рік.

 

Карлос стартував з 7-го місця на шинах Pirelli Ultrasoft, що залишилися після кваліфікації, здійснив пітстоп на 26-му колі і встановив комплект нової гуми Soft.

 

Ніко стартував з 12-го місця на нових шинах Soft, заїхав на пітлейн на 37-му колі і встановив комплект нової гуми Ultrasoft.

 

Ніко ХЮЛЬКЕНБЕРГ, №27, R.S.18-02: стартував 12-м, фінішував 9-м: "Гонка видалася гарною, я дуже радий, що мені вдалося відіграти кілька позицій і фінішувати в очковій зоні. Цікавим вийшов перший круг, який перетворився в справжню м'ясорубку, і було важливо просто залишитися в грі. Напередодні у мене не все виходило, так що дев'яте місце, напевно, - це найкращий для нас результат. Мені тут сподобалося - я побував у кількох обгонах і отримав задоволення від гонки. Карлос йшов на хороший результат, і дуже шкода, що він не зміг фінішувати шостим, це принесло б важливі очки для команди. В цілому, ми заробили очки для Кубка конструкторів, так що все досить непогано».

 

Карлос САЙНС, №55, R.S.18-03: стартував 7-м, фінішував 8-м: "Таке закінчення гонки трохи прикре. Весь вікенд зі старту до фінішу складався для мене дуже вдало. Я добре кваліфікувався, стартував без пригод і вже на першому колі виявився в першій трійці, після чого закріпився на шостому місці. Друга половина гонки була дуже швидкою, і ми непогано справлялися аж до несподіваної проблеми, через яку я став втрачати по дві-три секунди на круг. Це прикро, і мені дуже шкода всю команду, тому що я думаю, ми заслуговували бути кращими з команд другого ешелону. Нічого не поробиш, таке в гонках трапляється. У цьому сезоні для мене це перша проблема з надійністю. Будемо рухатися далі і починаємо підготовку до Австрії».

Керуючий директор Renault Sport Cars Сіріль АБІТБУЛЬ: "Цей вікенд мені запам'ятається надовго. Крім спортивних результатів, тут була фантастична атмосфера, особливо приємно було бачити натовп глядачів безпосередньо перед гонкою. Ми французька команда, тому ми повністю мобілізувалися, щоб домогтися успіху на цьому дебютному Гран-Прі, який подарував багато позитивних емоцій всім учасникам, включаючи всіх уболівальників, запрошених Renault. Що стосується самої гонки, сьогодні у нас вийшов непоганий фініш з нотками розчарування. Для Карлоса вікенд складався практично ідеально, і мені дуже шкода, що він втратив кілька заслужених позицій через несправність MGU-K. Ніко довелося більше боротися в цей уїк-енд, і він не зміг показати звичайний для себе сильний фініш, проте ми заробили очки на трасі, про складність якої нам було прекрасно відомо. Ми як і раніше займаємо четверте місце в Кубку конструкторів і всього лише після восьми гонок на п'ять очок перевищили результат, показаний за підсумками всього сезону 2017 року. Цього вікенду команда відчула потужну підтримку. Ми стаємо сильнішими і повинні продовжувати боротьбу».