«ALLIANCE VENTURES» ЗДІЙСНЮЄ СТРАТЕГІЧНІ ІНВЕСТИЦІЇ В WERIDE.AI

«Renault-Nissan-Mitsubishi» та WeRide.ai збільшують присутність в сфері послуг для китайських автономних транспортних засобів

Фонд «Alliance Ventures», що є підрозділом венчурного капіталу альянсу «Renault-Nissan-Mitsubishi», став провідним стратегічним інвестором WeRide.ai (колишній JingChi.ai) - провідної китайської компанії з автономного керування транспортними засобами, яка зосереджена на технології автоматичного керування рівня 4 (L4). 

Інвестиції в WeRide.ai є першими в Китаї і частиною стратегії «Alliance Ventures» за підтримки підприємців та стартапів в авангарді автомобільних технологій наступного покоління.

В результаті підтримки від «Alliance Ventures» WeRide.ai стане першим китайським стартапом, що спеціалізується на автономному керуванні транспортними засобами рівня L4, який отримає інвестиції від світової автомобільної групи та створить із нею стратегічне партнерство.

Франсуа Досса (François Dossa), віце-президент «Alliance Global» з питань венчурних та відкритих інноваційних проектів зазначив: 

«Автономні системи є найважливішим напрямком діяльності Альянсу у розробці нами нових мобільних послуг. Наші компанії-учасниці мають твердий намір впровадити такі технології на основних ринках, зокрема на китайському, тому ми охоче підтримаємо WeRide.ai в їхній ініціативі запропонувати такі системи повного автономного керування вимогливому китайському ринку».

Тоні Хен (Tony Han), генеральний директор і співзасновник WeRide.ai зауважив: «Окрім фінансових інвестицій, «Renault-Nissan-Mitsubishi» та WeRide.ai продовжуватимуть взаємодію через стратегічне співробітництво в певних сферах. Ми щиро вважаємо, що наступний етап революції автономного керування транспортними засобами 2.0 вже наступив. WeRide.ai й надалі впроваджуватиме технологічну революцію і приноситиме своєчасну та значну вигоду кожному».

WeRide.ai, скориставшись рекомендаціями «Morgan Stanley» на останньому етапі фінансування, зобов’язується створити технологію автономного керування для Китаю, що значною мірою змінить погляди людей на автомобілі, послуги перевезення та плани міської забудови.

При освоюванні останніх інвестицій WeRide.ai планує розгорнути парк з 500 автономних транспортних засобів у 2019 році для нарощування 5 мільйонів кілометрів фактичного пробігу транспортними засобами з автономним керуванням та провести експлуатаційні та серійні виробничі випробування в Гуанчжоу та Аньціні з основними партнерами. З моменту запуску WeRide.ai випробувальної експлуатації своїх автономних транспортних засобів у Китаї, вони наростили загальний пробіг понад у 60 000 кілометрів і надали послуги більш ніж 3000 пасажирам у всьому світі.

Провідний інвестор до етапу А, «Qiming Venture Capital» брав участь в останньому етапі, який також отримав підтримку від «Hanfor Capital», «Atop Capital», «Johnson Electric», «Xiaopeng He», «Idinvest Partners» та «Ocean IQ Capital». 

WeRide.ai, що зараз налічує понад 200 робітників у всьому світі, 70% з яких — це інженери, є першою компанією з автономного керування транспортними засобами в Китаї із використанням мережі 5G для дистанційного керування транспортними засобами без водія. Метою компанії є впровадження операцій з автономними транспортними засобами в китайських містах до 2020 року та стати першим великомасштабним комерційним застосунком технології автономних транспортних засобів у світі.

Про альянс «Renault-Nissan-Mitsubishi»

Група компаній «Renault», «Nissan Motor Company» та «Mitsubishi Motors» представляють найбільш великий автомобільний альянс у світі. Це найтриваліше та найбільш продуктивне міжкультурне партнерство в автомобільній галузі. Разом партнери продали понад 10,6 мільйонів транспортних засобів майже в 200 країнах в 2017 році. Компанії-учасниці приділяють увагу співробітництву та максимальному збільшенню спільних зусиль задля підтримки духу суперництва. Вони стратегічно співпрацюють з іншими автомобільними групами компаній, в тому числі з «Daimler» у Німеччині та «Dong feng» у Китаї. Цей стратегічний альянс є лідером галузі у виробництві транспортних засобів, які не забруднюють атмосферу; також альянс розробляє найновіші передові технології, планує запропонувати автономне керування транспортним засобом, можливості взаємозв’язку між різними мережами та послугами на широкому асортименті доступних за ціною транспортних засобів.
www.alliance-2022.com
www.media.renault.com
www.nissan-newsroom.com
www.mitsubishi-motors.com/en/newsrelease/

Про WeRide.ai

Заснована Тоні Хеном разом з групою талановитих людей, WeRide.ai з’явилася як провідна компанія з автономного керування транспортними засобами, зосереджена на досягненні великомасштабного комерційного розгортання повністю автономних транспортних засобів рівня L4 для населення. WeRide.ai присвятила себе справі застосування штучного інтелекту в повністю автономних транспортних засобах, які рухаються без втручання людини із сприйняттям оточення та забезпеченням безпечної, надійної та зручної мобільності в якості Послуги. WeRide.ai є приватною компанією із головним офісом в Гуанчжоу, філіалами в Саннівейлі, Пекіні та Аньціні. www.weride.ai

 

КОНТАКТНІ ОСОБИ ІЗ ЗМІ

Керолайн Сасія (Caroline Sasia)

Зв’язки Альянсу «Renault-Nissan-Mitsubishi»
+33 (0) 6 11 30 36 71
caroline.sasia-lallier@alliance-rnm.com

Джиньян Оу (Jinyan Ou)

Зв'язок із громадськістю WeRide.ai
jinyan.ou@weride.ai