В ДИЛЕРСЬКІЙ МЕРЕЖІ RENAULT СТАРТУВАЛИ ПРОДАЖІ ЭЛЕКТРОМОБІЛІВ*

 

Цієї зими в Україні за участі експертів із Франції та представників компанії «Рено Україна» був проведений повторний ZOE тур, результати якого свідчать про підготовлену інфраструктуру та дають зелене світло на продаж електромобілів Renault.

 

Відповідно до вимог бренда Renault, перед стартом продажів електромобілів в країні проводиться ґрунтовна перевірка інфраструктури зарядних станцій на коректність роботи, а також можливість комфортної та безпечної експлуатації електромобілів Renault в міських умовах.

 

Виробники зарядних станцій в Європі, які хочуть співпрацювати з брендом Renault, повинні отримати на свою станцію сертифікат ZE Ready, що відповідає найвищим стандартам Renault з безпеки під час зарядки електромобілів. З метою оцінки стану зарядних станцій командою Renault в Україні був проведений ZOE тур.

 

ZOE тур - це інспекція зарядної інфраструктури командою з 3-х співробітників штаб-квартири Renault, в яку входять: менеджер із розвитку бізнесу електромобілів в країнах Східної Європи - Сандрін Жодон і 2 технічних фахівця ("flying doctors").

 

Відповідно до правил бренду продажі електромобілів Renault можуть здійснюватися тільки в тих містах, де 80% громадської інфраструктури коректно заряджають електромобілі Renault.

 

Перша інспекція була проведена в Києві, Львові та Одесі навесні 2017 року і за її підсумками лише 76% зарядних станцій мали належний технічний рівень для зарядки електромобілів Renault.

 

Враховуючу низьку підготовленість української інфраструктури до комфортної експлуатації електромобілів  Renault, протягом року проводилися переговори з власниками та операторами інфраструктури щодо виправлення помилок та удосконалення роботи зарядних станцій.

 

Цієї зими команда експертів Renault повторно провела ZOE тур в Україні, аби перевірити стан зарядних станцій після необхідних модифікацій.

 

Згідно результатів другого ZOE туру рівень підготовленості інфраструктури для електромобілів Renault виявився прийнятним, адже 85% із перевірених зарядних станцій є сумісними з Renault ZOE (при необхідному мінімумі 80%).

 

В рамках ZOE туру 9 офіційних дилерських центрів Renault в Україні пройшли перевірку та отримали статус Renault Expert ZE, що дає право на  продаж та обслуговування електромобілів Renault ZOE та Renault Kangoo Z.E.:

  • Автогруп+ (Одеса)
  • АІС Автокрай Україна (Київ)
  • Арма Моторс (Київ)
  • В.С.К. (Івано-Франківськ)
  • Кий Авто (Київ)
  • М-Моторс (Миколаїв)
  • НІКО Прайм Мегаполіс (Київ)
  • Сінгл-Мотор (Дніпро)
  • Ю.Р.К. (Львів)

 

Зазначені офіційні дилерські центри Renault відповідають технічним вимогам для обслуговування електромобілів:

  1. На їх території встановлені по 2 зарядні станції, що пройшли технічну перевірку та відповідають стандарту ZE Ready.
  2. На складі в наявності є спеціальний інструмент для проведення профілактичних та ремонтних робіт електромобілів.
  3. На офіційному сервісі є 2 технічних спеціаліста, що пройшли спеціальне навчання та мають високий рівень підготовленості для обслуговування електромобілів.

 

Відео по ZOE туру Ви можете переглянути за посиланням:

https://youtu.be/Ag79_2IdTZg

 

Інформація про електромобілі Renault https://www.renault.ua/vehicles/electric.html.

 

Електромобільне майбутнє вже близько!

 

3-й рік поспіль бренд RENAULT займає 1-е місце на автомобільному ринку України. Компанія Renault в Україні займає лідируючі позиції завдяки широкому модельному ряду, конкурентним цінам, власній програмі кредитування Renault Фінанс та кваліфікованій дилерській мережі.