СПОРТКАР ALPINE A110 ОТРИМАВ П’ЯТЬ ЗІРОК НА AUTOCAR AWARDS 2018

    •    Новому спорткару Alpine A110 присуджено статус «п’ятизіркового автомобіля» на Autocar Awards 2018
    •    Схвальні відгуки за простоту та привабливість «поза часом» 
    •    Alpine A110 доступний для замовлення вже зараз, перші автівки буде доправлено до Великобританії влітку

Новий Alpine A110 здобув рейтинг «п’ять зірок» на церемонії нагородження премії Autocar Awards 2018, яка відбулася  на автодромі Сільверстоун. Присудження п’яти зірок є настільки рідкісним досягненням, що на церемонії цього року його здобули лише два автомобілі: Alpine A110 та новий Rolls-Royce Phantom. Деталі «дорожніх випробувань» Alpine A110 опубліковано в номері журналу Autocar від 16 травня.

Ця нагорода присуджується автомобілям, що одержали від журналу Autocar оцінку в повних п’ять зірок під час проходження організованих журналом «дорожніх випробувань» упродовж останніх 12 місяців. Ці випробування проводяться вже 80 років поспіль і відомі своєю складністю. 

Експерти Autocar особливо схвально відзначили легку вагу, простоту, компактність, маневреність і простоту керування, одностайно погодившись, що ця модель Alpine «справді особлива».

Редактор Autocar Марк Тісшо (Mark Tisshaw) сказав про A110: 
«Autocar розробив ці дорожні випробування 80 років тому і вони лишаються найбільш ґрунтовними й вимогливими в галузі. Отже, п’ятизіркові оцінки даються рідко — автомобіль має бути справді особливим. Усі, хто брав участь у дорожніх випробуваннях Alpine A110, зійшлися на думці, що він саме такий». 

«Невеликий, компактний і легкий, A110 має приємно просту традиційну конструкцію та миттєво зачаровує кожного, хто торкається його керма. Це видатний дебютний спорткар десятиліття».

Директор проекту Alpine Себастьян Ерфеллін (Sebastien Erphellin) прокоментував:
«Трохи більше року тому ми представили новий A110 на Женевському автосалоні. З того часу ми відкрили нову виробничу лінію на заводі в Дьєппі, створили дилерську мережу й доправили автомобілі першим клієнтам. П’ять зірок від Autocar чітко показують, що A110 створив власну нішу на ринку спортивних купе. Це фантастична відзнака напруженої праці команди Alpine, що триває від початку проекту в 2012 році».

Alpine A110 - сповнений французької елегантності, легкий і маневрений спорткар вагою всього 1080 кг, придатний для щоденного користування. Дебютну серію Premiere Edition було випущено в 1955 екземплярах (кількість відповідає року заснування бренду Alpine), і всі вони були зарезервовані протягом лічених годин після оголошення про прийом замовлень. На Женевському автосалоні було оголошено про вихід на ринок двох нових модифікацій A110: Pure та Légende. Тепер вони також доступні для замовлення. A110 вже почали доправляти до материкової Європи, невдовзі в продажу з’являться й модифікації з правим кермом.
Про групу Renault
Група Renault виробляє автомобілі з 1898 р. Сьогодні це транснаціональна група, яка об'єднує кілька марок, яка продала майже 3,76 млн автомобілів в 134 країнах в 2017 р. Група має 36 виробничих майданчиків, 12 700 точок продажів і більше 180 000 співробітників. Для того, щоб відповідати серйозним технологічним вимогам майбутнього і продовжувати свою стратегію прибуткового зростання, Група зосереджується на міжнародному зростанні і забезпеченні взаємодоповнюваності п'яти своїх марок (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine і LADA), розвитку електричного транспорту та співробітництву з Nissan і Mitsubishi . Повернувшись в Formula-1 зі своєю заводською командою і активно беручи участь в Formula-E, Renault демонструє, що вважає автоспорт важливим фактором розвитку інновацій та розширення пізнаваності марки.