RENAULT F1 TEAM НА ГРАН-ПРІ ІСПАНІЇ

 

Renault F1 Team не змогла набрати очок на Гран-прі Іспанії. У неділю на автодромі Барселона-Каталунья Даніель Ріккардо прийшов до фінішу дванадцятим, а Ніко Хюлькенберг закінчив гонку з мінімальним відставанням від партнера по команді на тринадцятому місці.

 

Даніель виграв одну позицію на першому колі і утримував її на початку. Надалі австралійцю не вдалося просунутися вперед, а автомобіль, що з'явився на трасі в кінці гонки безпеки не дозволив Даніелю поборотися за місце в очковій зоні.

 

Ніко кваліфікувався шістнадцятим, але був оштрафований стартом з піт-лейн за порушення правил, тому спробував витягти з цієї ситуації максимум, встановивши нові елементи двигуна. Він добре стартував і зміг поборотися в середині пелотону, але також втратив можливість набрати очки через автомобіль безпеки.

 

  • Ніко стартував з піт-лейн на шинах Pirelli Medium (жовті обідки), заїхав в бокси на 35-му колі і встановив шини Soft (червоні обідки).
  • Даніель стартував з 13-го місця на шинах Soft, заїхав в бокси на 24-му колі і встановив шини Hard (білі обідки), а на 45-му колі - Medium.

 

Даніель Ріккардо, стартував 13-м, фінішував 12-м: "Гонка мене розчарувала. На початку я впевнено йшов за Сайнсом і в кінці першого відрізка я зміг його обігнати. Потім я заїхав у бокси і поставив шини Hard, після чого він досить швидко повернув собі перевагу. Мені не вдалося закрити траєкторію, я добре розігнався в кінці останнього сектора, але не зміг його дістати в останньому повороті. Думаю, сьогодні ми точно заслуговували бути вище дванадцятого місця, так що задоволення від гонки я не отримав. Боротьба в середній групі команд дуже щільна, і щоб досягати результату, потрібно робити все на найвищому рівні. Зробимо висновки і будемо готуватися до наступної гонки."

 

Сіріль Абітбуль, директор команди: "Барселона завжди дає гарні можливості оцінити здібності боліда і команди після стартових гонок сезону, які не завжди виявляються досить показовими. В середині таблиці йде жорстка конкуренція, і найменші помилки тягнуть за собою серйозні наслідки. Очевидно, що сьогодні, навіть і без автомобіля безпеки, ми могли заробити очки. Поки нам не вдається вирішувати поставлені завдання. Наступного тижня у нас відбудеться тестова сесія, яка дозволить провести детальний аналіз деяких інженерних аспектів автомобіля і оцінити ряд важливих нових компонентів. Ми опрацюємо план дій на найближчий час і в середньостроковій перспективі, що дозволить забути про невдалий початок сезону, і продовжимо рухатися до досягнення довгострокових цілей."