RENAULT EZ-GO: СВІТОВА ПРЕМ'ЄРА КОНЦЕПТА РОБОМОБІЛЯ ДЛЯ МІСЬКОГО ТРАНСПОРТУ ЗАГАЛЬНОГО КОРИСТУВАННЯ

 

  • Унікальний концепт міського електричного робомобіля для загального і особистого користування.
  • Він забезпечує комфортні поїздки і позитивно впливає на якість життя в місті.
  • Новий концепт є втіленням ідеї Renault про майбутній розвиток різних видів мобільності.

 

Женева, 6 березня 2018 р. Сьогодні на Женевському автосалоні Renault представляє концепт робомобіль, який відрізняється унікальним дизайном і надає послугу онлайн-замовлення. Renault EZ-GO гармонійно вписується в міський ландшафт і пропонує нові варіанти пересування в щільно населених містах.

 

Перший у своєму роді Renault EZ-GO - це концепт електричного автономного робомобіля загального користування, який є одночасно автомобілем і сервісом. Здійснити поїздку на ньому можна як з фіксованої зупинки, так і зі зручної для пасажира точки. Бачення компанії Renault полягає в тому, що інтеграція поняття «автомобіль-послуга» разом з підключенням до міської інфраструктури з її різноманітними датчиками, системами аналізу даних, онлайн-сервісами, мультимодальними системами та іншими рішеннями стане головною особливістю успішних рішень в області мобільності і «розумних міст» майбутнього.

 

«Онлайн-замовлення поїздки на автомобілі і транспортні послуги загального користування надають Renault великі можливості, особливо в містах. Це цікаве рішення для людей різних вікових груп, які шукають для себе нові можливості пересування. - зазначив операційний директор Тьєррі Боллоре. - Ми давно вивчаємо нові транспортні послуги, і, завдяки нашому досвіду в сфері персональних і легких комерційних автомобілів, Група Renault зможе запропонувати цьому перспективному ринку автономні електромобілі з онлайн-сервісами для використання як в приватній, так і в комерційній сфері. EZ-GO допомагає нам уявити те, яким може бути майбутнє».

 

EZ-GO - це перший із серії концепт-карів Renault, орієнтованих на надання транспортних послуг, які будуть представлені протягом 2018 року. EZ-GO виходить слідом за успішною презентацією електричного демо-автомобіля Renault SYMBIOZ четвертого рівня автономності для приватних власників.

 

EZ-GO - концепт-кар для міського транспорту загального користування

EZ-GO, робомобіль загального користування і сервіс, доступний приватним і державним компаніям, призначений для пересування індивідуальних пасажирів і невеликих груп і доповнює легкові автомобілі та громадський транспорт, такий як метро і автобуси.

 

Пасажир може викликати EZ-GO за потреби через додаток або на стаціонарних посадочних станціях. Робомобіль поєднує мобільність і комфорт особистого автомобіля з ефективністю, безпекою та спокоєм пересування на громадському транспорті.

 

«Ми хотіли, щоб Renault EZ-GO став знаковим моментом у розвитку рішень в області міської мобільності. У цьому електричному автономному концепті ми досліджуємо позитивний вплив транспорту загального користування для всіх. - сказав Лоренс ван ден Акер, старший віце-президент з корпоративного дизайну. - Цей яскравий, незвичайний автомобіль, інтегрований з міським середовищем, пропонує безпрецедентний 360-градусний огляд та сприятливий для спілкування простір, де люди можуть розслабитися і насолодитися поїздкою ».

 

Інноваційна архітектура EZ-GO і дизайн у формі кокона забезпечують максимальне поле зору для датчиків автономної системи і природне освітлення в салоні через панорамний скляний дах. Завдяки невеликій висоті робомобіль не блокує огляд для пішоходів зовні. Після стикування з посадковою станцією EZ-GO утворює широку плоску підлогу на одному рівні з пандусом, за допомогою якого дуже легко потрапити всередину салону, в тому числі і на інвалідному візку. Характеристики EZ-GO допускають різні варіанти його використання з дотриманням принципу Easy Life, який є однією з ключових складових ДНК бренду Renault.

 

Renault EZ-GO, оснащений системою автономного водіння четвертого рівня, здатний контролювати відстань до автомобіля попереду, тримати смугу руху, перебудовуватися між рядами і самостійно повертати на перехрестях. У разі подій поблизу, EZ-GO може переміститися в безпечне місце самостійно або за командою з центру моніторингу. Renault EZ-GO забезпечує безпеку своїх користувачів за рахунок обмеженої швидкості (50 км/год), широкого вхідного отвору для пасажирів в протилежній від дороги стороні і підсвічування, яка позначає ділянку для посадкової платформи.

 

У робомобілі використовується інноваційне повнопривідне шасі Renault 4CONTROL, що забезпечує додаткову маневреність і безпеку.

 

EZ-GO втілює уявлення про робомобіль майбутнього, при цьому амбіції Renault поширюються набагато далі. Група планує представити цілий ряд нових рішень для транспорту загального користування, в тому числі в області каршерінга, карпулінга, онлайн-замовлення таксі та сервісу робомобіль. Для реалізації цих планів Група Renault продовжить роботу в рамках стратегії відкритих інновацій зі своїми партнерами і державними організаціями, а також буде користуватися великими науково-дослідними ресурсами Альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi.

 

 Група Renault вже активно розвиває проекти в цих областях, серед них:

  • Renault Mobility - додаток для оренди легкових автомобілів і фургонів;
  • EASY CONNECT for Fleet - система для експлуатації автопарків;
  • Проекти каршерінга, такі як Zity і Green Mobility;
  • Онлайн-замовлення таксі за допомогою платформи Marcel;
  • Випробування автономного транспорту на вимогу у співпраці з Transdev.

 

Крім того, компанія активно використовує досвід, накопичений в рамках партнерських проектів Альянсу.