ГРАН-ПРІ БАХРЕЙНУ FORMULA-1: НІКО ХЮЛЬКЕНБЕРГ ЗАЙНЯВ ШОСТЕ МІСЦЕ

 

У минулий вікенд відбувся другий етап Formula 1 - Гран-Прі Бахрейну. Пілот Renault Sport Formula One Team Ніко ХЮЛЬКЕНБЕРГ перетнув фінішну лінію шостим і приніс важливі очки в скарбничку команди. Карлос САЙНС, незважаючи на складності на початку гонки, показав гідний результат, зупинившись за крок від очкової зони, на 11-му місці.

 

Траса в Сахірі непроста: тут майже немає швидкісних поворотів, обгони можливі на гальмуваннях в кінці прямих. Довга стартова пряма і відносно повільна середня частина змушують інженерів шукати традиційний компроміс між притискною силою і швидкістю. Не дивно, що Гран-Прі Бахрейну ознаменувався щільною боротьбою з перших кіл і до фінішу і сходженнями відразу декількох болідів.

 

Для Renault Sport Formula One Team гонку можна визнати в цілому успішною: всупереч труднощам, команда продовжує набирати очки.

 

Керуючий директор Renault Sport Cars Сіріль АБІТБУЛЬ:

«Нам вдалося домогтися відмінного результату завдяки Ніко, який прекрасно виступив на трасі, яка є для нас досить складною. Невдалий старт Карлоса наклав відбиток на всю гонку і ще раз показав, що в нашому спорті важлива кожна деталь. Карлос не заробив очок, проте в плані контролю за витратою пального він зробив все, що міг, і зміг поборотися в середині пелотону. Ми відмінно виглядали в кваліфікації, і динаміка боліда дає підстави сподіватися на більш високі місця на стартовій решітці, що, в свою чергу, повинно буде спростити подальші гонки. Завдяки шостому місцю Ніко ми зберігаємо непогану позицію в Кубку конструкторів, що повністю відповідає поставленим цілям, проте швидкість в цій гонці була не надто висока, особливо на шинах Soft, і це потрібно проаналізувати, зрозуміти і виправити якомога швидше».

 

Ніко ХЮЛЬКЕНБЕРГ:

«З цієї гонки ми вижали максимум, і результатом я дуже задоволений. Нам не вистачало потужності, щоб на рівних конкурувати з болідами попереду, що мене трохи засмутило, але боротьба в середині була дуже щільною. Гонка видалася вельми насиченою, і ми зосередилися, в основному, на економії пального і боротьбі зі своїми прямими конкурентами, у чому, по-моєму, є цілком успішними».

 

Карлос САЙНС:

«В кінці гонки я просто боровся за виживання: шини Soft були вкрай зношені і мені доводилося максимально економити пальне. Нам потрібно буде проаналізувати і зрозуміти, що сталося на старті, - у мене пробуксовували колеса, і гонка виявилася зіпсована з самого початку. Я потрапляв в щільний трафік після кожного піт-стопа, і мені не вдалося поборотися в повній мірі. По правді кажучи, день видався складним, але, на щастя, китайський етап не за горами, і ми продовжимо боротьбу за очки».