DRIVE THE FUTURE 2017-2022: НОВИЙ СТРАТЕГІЧНИЙ ПЛАН, ЯКИЙ БАЗУЄТЬСЯ НА РЕКОРДНИХ РЕЗУЛЬТАТАХ І ПЕРЕДБАЧАЄ СТІЙКЕ ТА ПРИБУТКОВЕ ЗРОСТАННЯ

 

Стратегічний план групи Renault передбачає наступні результати:

  • Виручка понад 70 млрд євро1;

  • Рентабельність операційного прибутку понад 7% (+ 50% в порівнянні з колишнім показником) при нижній планці в 5% протягом всього терміну дії плану;

  • Позитивний вільний потік грошових коштів щороку;

  • Економія в 4,2 млрд євро за програмою Monozukuri за період дії плану;

      • 18 млрд євро інвестицій в НДДКР;

  • Продажі понад 5 млн автомобілів, подвоєння обсягу продажів за межами Європи;

  • Лідерство на ринку електромобілів: 8 повністю електричних автомобілів, 12 електрифікованих моделей;

  • На 100% підключені автомобілі на ключових ринках і 15 безпілотних автомобілів Renault.

 

Група Renault представила свій новий шестирічний план Drive The Future, який передбачає зростання щорічної виручки понад 70 млрд євро1, рентабельність операційного прибутку понад 7% до кінця терміну дії плану при нижній планці в 5% і позитивний вільний потік грошових коштів щороку. Drive The Future повністю узгоджується з корпоративною стратегією групи Renault: екологічно безпечний транспорт для всіх - сьогодні і завтра.

 

В рамках плану Drive The Future група Renault очікує, що обсяг продажів зросте більш ніж на 40% і перевищить 5 млн автомобілів, в порівнянні з 3,47 млн ​​автомобілів2, проданих в 2016 р. Для цього компанія розширить свою продуктову лінійку, включаючи легкі комерційні автомобілі та нові електромобілі з нульовим викидом, і продовжить розвивати успіх своєї лінійки Global Access. План також передбачає спільне ведення науково-дослідних робіт і глобальну економію від масштабу в Renault-Nissan-Mitsubishi, найбільшому автомобільному альянсі світу, при збереженні фінансової дисципліни та економічної ефективності.

 

Drive The Future розвиває ідеї, закладені в попередньому плані групи Renault «Drive the Change», який привів до рекордного зростання продажів, рентабельності операційної прибутку, збільшення синергії в рамках Альянсу з Nissan, розширення діяльності в регіонах, розширення продуктового асортименту і виходу Групи в лідери на ринку автомобілів з нульовим викидом в Європі.

 

Президент і генеральний директор Renault Карлос ГОН зазначив: «Сьогодні група Renault є здоровою і прибутковою глобальною компанією, яка з упевненістю дивиться в майбутнє. Drive the Future - це забезпечення інтенсивного і стійкого зростання за рахунок інвестицій в ключові регіони і продукти, використання ресурсів і технологій Альянсу і підвищення нашої цінової конкурентоспроможності. Завдяки підтримці всіх співробітників Renault цей новий план дозволить реалізувати весь наш потенціал в сфері інновацій та забезпечить активне зростання в мінливій ​​галузі».

 

Основні елементи плану:

Прибуткове зростання в усьому світі:

  • 21 новий автомобіль, включаючи 3 модифікації;

  • Зростання російської присутності через Renault і за рахунок інвестицій в АВТОВАЗ (Lada);

  • Прискорення розвитку в Китаї, нові стратегічні спільні підприємства в сфері електричного транспорту і легких комерційних автомобілів;

  • Розширення ринкових можливостей в Бразилії, Індії та Ірані.

 

Масштаб діяльності та технології Альянсу, які забезпечать це зростання:

  • Економія в 4,2 млрд євро за програмою Monozukuri за період дії плану;

  • Загальні платформи - 80% автомобілів групи Renault;

  • Інвестиції в НДДКР - 18 млрд євро за шість років, які дадуть мультиплікативний ефект на рівні Альянсу;

  • Підключений транспорт - 100% автомобілів на ключових ринках будуть підключеними;

  • Автономний транспорт - 15 безпілотних автомобілів;

  • Нові послуги мобільності - інтернет-служби таксі, роботизовані таксі до кінця плану.

 

Ключові перспективи групи Renault:

  • Глобалізація лінійки легких комерційних автомобілів, перетворення компанії в провідного світового гравця;

  • Розширення успішної лінійки Global Access;

  • Лідерство в сегменті електричного транспорту - 8 повністю електричних автомобілів, 12 електрифікованих моделей;

  • RCI Bank і послуги - підвищення лояльності клієнтів і розвиток підключених послуг і послуг мобільності.

 

Drive the Future також передбачає інвестиції в цифрову трансформацію діяльності на всіх рівнях компанії, в кадрову політику і підвищення кваліфікації. План має підвищити промислову конкурентоздатність, скоротити вуглецевий слід компанії і забезпечити довгостроковий стійкий розвиток.

 

Презентація Drive The Future є в наявності на сайті www.groupe.renault.com. 

Додаткові відомості див. на сайті drivethefuture.groupe.renault.com.

 

1 На підставі узгоджених обмінних курсів іноземних валют від вересня 2017 р.
2 Включаючи результати АВТОВАЗ, консолідовані 31 грудня 2016 р.

 

Інформація про групу Renault

Група Renault виробляє автомобілі з 1898 року. Сьогодні це міжнародна мультибрендова група з об'ємом продажів майже 3,5 мільйона автомобілів в 127 країнах світу в 2016 році, з 36 виробничими майданчиками, 12 700 точками продажів і більше 120 000 співробітників.

 

Для того, щоб відповідати основним технологічним викликам в майбутньому і продовжувати свою стратегію прибуткового зростання, Група розвиває міжнародну експансію і синергію п'яти марок - Renault, Dacia і Renault Samsung Motors, Alpine і LADA, одночасно з розвитком напрямку електромобілів і унікального Альянс з компанією Nissan і Mitsubishi. З новою командою в «Формулі-1» і впевненими позиціями в Формулі Е, Renault розглядає автоспорт як вектор для розвитку інновацій та підвищення впізнаваності бренду.