ЗУСТРІЧАЙТЕ RENAULT EZ-PRO: РОБОАВТОМОБІЛЬ З ЕКСПЕДИТОРОМ ДЛЯ ДОСТАВКИ ВАНТАЖІВ

  • Група Renault представляє Renault EZ-PRO - автономний концепт для служб доставки з робомодулями, що адаптуються для загального користування.

  • EZ-PRO передбачає участь людини-експедитора для спеціальних доставок і управління групами безпілотних робомодулей.

  • EZ-PRO з робомодулями, що адаптуються - це універсальна платформа для служб доставки, логістичних операторів, торгових фірм і кінцевих споживачів.

  • За допомогою EZ-PRO замовники можуть вибирати де, коли і як отримувати свої посилки.

  • EZ-PRO стане невід'ємним елементом концепції майбутнього Smart Cities, сприяючи поліпшенню дорожнього трафіку і скороченню шкідливих викидів.

 

Під час Ганноверського автосалону відбулася світова прем'єра Групи Renault - EZ-PRO - автономного електричного інтегрованого концептуального робомодуля загального користування, призначеного для швидкої доставки вантажів. Сьогодні професійні послуги доставки користуються високим попитом, і робоавтомобіль EZ-PRO пропонує принципово нову концепцію в цій області: з урахуванням постійного зростання електронної комерції клієнти хочуть отримувати свої товари максимально швидко, продавцям потрібно скорочувати витрати на доставку, а містам потрібні нові рішення для поліпшення дорожнього трафіку.

 

Renault виробляє легкі комерційні автомобілі вже майже 120 років, є лідером європейського ринку в цьому секторі і пропонує інноваційні рішення для прискорення процесу розвитку системи доставки, а також в області способів переміщення товарів.

 

«У Renault EZ-PRO відбивається наше уявлення про доставку товарів і послуг, які інтегруються з екосистемою «розумних міст» майбутнього і задовольняють потреби комерційних користувачів. Це рішення відкриває величезне число можливостей для наших абсолютно різних партнерів, включаючи ті, які ми сьогодні демонструємо разом з DPD Group, Lomi Coffee, Piper-Heidsieck і Patrick Roger», - заявив Ашвані Гупта, старший віце-президент Альянсу з комерційного транспорту.

 

Концепт EZ-PRO складається з автономного ведучого модуля і безпілотних робомодулей. Оскільки в доступному для огляду майбутньому людина залишиться в центрі транспортних перевезень, Renault EZ-PRO в повному обсязі автоматизований.

 

У провідному модулі EZ-PRO знаходиться експедитор, який контролює доставку товарів та послуг і стежить за колоною. Оскільки від нього не вимагається безпосереднього керування автомобілем, експедитор може зосередитися на поліпшенні та оптимізації робочого процесу. Наприклад, він може контролювати планування маршруту і рух безпілотних робомодулей, стежити за ефективністю та якістю обслуговування, забезпечувати дбайливу доставку продуктів або крихких предметів.

 

У повній відповідності з філософією Renault «Easy Life» концепт EZ-PRO пропонує безпечне та ергономічне рішення для експедитора, що виражається, наприклад, в зручному доступі через передню частину ведучого модуля, наявності джойстика управління і простоті маневрування за рахунок чотирьох поворотних коліс.

 

Безпілотні робомодулі або слідують один за одним, утворюючи колону, або рухаються самостійно. Згідно з концепцією Renault PRO+, EZ-PRO складається з модулів, що адаптуються, які зможуть задовольнити вимоги різних комерційних користувачів, серед них служби доставки і логістики, а також торгові фірми і приватні підприємці.

 

«В EZ-PRO ми продовжуємо досліджувати можливості майбутнього міського транспорту загального користування. Цей автономний, інтегрований, електричний концепт, призначений для служб доставки, є ідеальним інструментом, який не тільки розширює можливості для компаній, але і спрощує життя всіх його користувачів. При його створенні ми спиралися на досвід Renault в сфері комерційних автомобілів і дотримувалися основних пріоритетів бренду, які ставлять людину в центр всіх рішень», - зазначив Лоренс ван ден Акер, старший віце-президент групи Renault з корпоративного дизайну.

 

Спільне використання EZ-PRO

Колона модулів, що виїжджають з одного вузла і керованих однією логістичної службою, може везти різні товари, і у кожного модуля є свій власник, призначення, клієнти і швидкість доставки. Вони діють на базі єдиної електричної і автономної платформи, при цьому кожен модуль може виконувати частину замовлень для одного інтернет-магазину і частину - для іншого. Такі варіанти спільного використання сприяють підвищенню продуктивності і скороченню витрат.

 

EZ-PRO - зручне рішення для кінцевого споживача

EZ-PRO пропонує оптимальний спосіб доставки вантажів для відправників і одержувачів. Одержувачі можуть обирати зручний час і місце, а також спосіб доставки: отримання замовлення у експедитора або через осередок самообслуговування в безпілотних робомодулях. Відкрити такі осередки, що працюють цілодобово, можна буде за допомогою мобільного телефону.

Також клієнт зможе відстежувати в реальному часі доставку свого товару за допомогою мобільного додатку, включаючи повідомлення, що ще більше полегшує процедуру отримання товару.

 

EZ-PRO поліпшить якість міської мобільності

Розробники EZ-PRO запропонували лаконічний дизайн модулів, що дозволяє легко інтегрувати їх в міський ландшафт. Завдяки матовій обробці кузова, колісних арок і глянсовим панелям, що відкриваються EZ-PRO природно і гармонійно вписується в міське середовище.

 

На частку доставки товарів і послуг припадає до 30% всього міського трафіку, і EZ-PRO здатний взяти на себе частину цього тягаря за рахунок підтримки спільної доставки, гнучкості планування і автономного способу пересування. Це дозволить знизити число автомобілів на дорогах у години пік, скоротити кількість пробок, викликаних низьким рівнем культури водіння або неправильно припаркованими автомобілями служб доставки. Безперешкодному руху транспорту також буде сприяти підключення робомобіля до міської інфраструктури, включаючи мережу світлофорів і центр управління рухом.

 

EZ-PRO - це один із серії концептів Renault, призначених для різних міських транспортних служб. EZ-PRO буде представлений слідом за EZ-GO - електричним, інтегрованим і повністю автономним робомобілем загального користування для перевезення пасажирів. EZ-PRO - це повністю електричний автомобіль, який відображає прагнення компанії Renault до розвитку екологічно чистого транспорту для всіх.

 

Додаткові відомості про Renault Mobility Services за посиланням: https://sharedmobility.group.renault.com/en/