RENAULT F1 TEAM НА ГРАН-ПРІ АВСТРІЇ

 

Renault F1 Team не змогла набрати очки на Гран-прі Австрії 2019. У неділю в Шпільберг Даніель Ріккардо зайняв дванадцяте місце, а Ніко Хюлькенберг фінішував відразу ж за ним тринадцятим.

Ніко відмінно стартував, піднявшись на три позиції з п'ятнадцятого місця, і тримався впритул до першої десятки. У той час Даніель поступився дві позиції в кінці першого кола, але далі показував хороший темп і просувався вперед. Ближче до кінця гонки надії набрати очки були втрачені. У підсумку Даніель обігнав Ніко на останньому колі, ставши дванадцятим.

 

Команда Renault F1 не набирає очок вперше з Гран-прі Іспанії в цьому сезоні.

 

  • Ніко почав гонку з 15-го місця на шинах Pirelli Medium (жовті обідки), зробив піт-стоп на 26-му колі і встановив комплект Hard (білі обідки).
  • Даніель стартував дванадцятим на шинах Medium, заїхав в бокси на 46-му колі і замінив їх на комплект Soft (червоні обідки).

 

Ніко Хюлькенберг, стартував 15-м, фінішував 13-м: "Цей етап не приніс позитивних емоцій. Сьогодні у нас було безліч проблем з машиною, вона не дозволяла боротися за очки, а в середині і в кінці гонки не вистачало темпу. За останні роки стало зрозуміло, що траса в Австрії не схожа на інші, і ми тут, як правило, виступаємо не надто вдало. На цьому тижні ми відпочинимо, проаналізуємо всі дані і з'ясуємо, що відбувається, щоб ввести потрібні поліпшення до Сільверстоун."

 

Даніель Ріккардо, стартував 12-м, фінішував 12-м: "Безперечно, це був складний вікенд. З самого першого кола я намагався зловити зчеплення з дорогою. Під час гонки я поліпшував свої позиції, провів непоганий відрізок на шинах Soft в кінці, але, з огляду на все, було вже пізно. Потрібно зрозуміти, чому етап став таким складним для нас. Є речі, які можна поліпшити, але я б не став пов'язувати всі наші проблеми з болідом. Я проаналізую свої дії, щоб з'ясувати, що можу поліпшити особисто я. В Австрії щось було не так, і Ніко з цим згоден. Постараємося зробити все, щоб з'ясувати причини і усунути їх."

 

Сіріль Абітбуль, директор команди: "Очевидно, що цей етап для нас не склався. Наш темп дозволяв зайняти більш високі позиції, але траса, як і на минулих перегонах, показала слабкі місця нашого боліда, проте цього разу набагато виразніше. Нам потрібно з'ясувати, проблема пов'язана із настройками або вся справа в особливостях шасі. Ми продовжуємо працювати."