ЕСТЕБАН ОКОН ПЕРЕХОДИТЬ ДО RENAULT F1 TEAM

 

Renault F1 Team з радістю підтверджує, що з 2020 року Естебан Окон виступатиме разом з Даніелем Ріккардо. Перед франко-австралійським дуетом стоїть завдання продовжити прогрес, показаний командою в п'ятому для себе сезоні Формули-1. 

Двадцятидворічний Естебан з Нормандії (Франція) підписав з Renault F1 Team контракт на кілька років. Він добре відомий в Renault і в Енстоні, оскільки в 2016 році працював резервним пілотом Renault, а також пройшов юніорську програму Lotus.

 

Естебан дебютував в перегонах Формули-1 в середині 2016 роки за команду Manor Racing, після чого в 2017 році перейшов в Sahara Force India F1 Team. У першому повному для себе сезоні він заробив 87 очок і піднявся на дуже гідне восьме місце в чемпіонаті пілотів. У 2018 році Естебан додав в свою скарбничку ще 49 очок, після чого перейшов в Mercedes AMG Petronas F1 Team на посаду резервного пілота сезону 2019.

 

Естебан має не менш видатну історію виступів в молодших класах перегонів, в тому числі чемпіонський титул в серії GP3 в 2015 році і Європейському чемпіонаті FIA Формула-3 в 2014 році, а також безліч перемог в Formula Renault.

 

Сіріль Абітбуль, директор команди Renault F1 Team: “Ми дуже раді, що наступні два роки працюватимемо разом з Естебаном. За свою кар'єру у Формулі-1 він бачив і успіхи, і падіння, тому прекрасно розуміє необхідність користуватися будь-яким шансом. Ми покладаємо серйозні надії на природний талант Естебана, його енергію і спрагу боротьби, які тільки посилилися за рік відсутності практики перегонів. Вони допоможуть нам на черговому етапі розвитку команди.

 

Він уже довів здатність заробляти очки, він справжній професіонал як на треку, так і за його межами, а досвід роботи резервним пілотом у діючих чемпіонів світу допоможе в розвитку всієї команди.

 

Хочу подякувати Ніко за його приголомшливу роботу і величезний внесок в наш прогрес протягом останніх трьох сезонів. Коли він прийшов до нас, команда займала дев'яте місце. Він допоміг нам піднятися на четверте в минулому році і став сьомим в чемпіонаті пілотів. Нам було важко прийняти це рішення у зв'язку з неминучим закінченням його контракту, оскільки Ніко зіграв ключову роль в нашому прогресі. Перша частина цього сезону була дуже важкою, але я знаю, що ми можемо розраховувати на його допомогу і разом показати хороший результат у другій половині року.”

 

Естебан Окон: “По-перше, для мене велика честь стати пілотом Renault. Я виріс в Енстоні, де спочатку в 2010 році потрапив в Lotus, а потім перейшов в Renault. Мені дуже подобається ця команда і всі, хто тут працює, – саме вони відкрили мені двері до вершини автоспорту. По-друге, дуже приємно, що команда з великими амбіціями дозволила мені знову виступати на найвищому рівні в Формулі-1. І я дуже серйозно ставлюся до цієї відповідальності. Їх впевненість в тому, що я допоможу команді прогресувати, дарує мені чудовий позитивний настрій і я збираюся показати все, на що здатний.”