Новий шестирічний план передбачає досягнення наступних цілей:

·                     Більше 9 млн автомобілів на 4 загальних платформах

·                     Частка загальних платформ у виробництві автомобілів зросте з однієї третини до трьох чвертей

·                     Додаткова синергія очікується від технологій електрифікації, підключених технологій та безпілотного водіння

·                     12 електричних моделей будуть представлені на основі загальних електромобільних платформ і компонентів

·                     Будуть представлені 40 автомобілів з технологіями безпілотного водіння

·                     Альянс повинен стати оператором роботизованих транспортних засобів спільного використання

 

 

"Альянс 2022", шестирічний план дій, передбачає подвоєння щорічних синергій до 10 млрд євро до завершення терміну дії.

 

Карлос Гон, Голова та генеральний директор Альянсу:

"Сьогодні починається новий етап для компаній-учасників Альянсу. До завершення терміну реалізації нашого стратегічного плану «Альянс 2022» ми ставимо собі за мету подвоїти нашу щорічну синергію до 10 млрд євро. Для того, щоб досягти цього, Renault, Nissan та MitsubishiMotors в першу чергу прискорять співпрацю в частині використання загальних платформ, силових агрегатів і новітніх електричних систем, систем автоматичного управління та мережевих технологій. Також вигода від синергії буде рости завдяки зростаючим масштабам нашої діяльності. Наші сукупні річні продажі, згідно з прогнозами, перевищать 14 млн одиниць, наші доходи, як очікується, досягнуть 240 млрд доларів до завершення терміну реалізації плану. "

 

Згідно з планом «Альянс 2022», члени Альянсу збільшать використання загальних платформ - до 9 млн одиниць, створених на чотирьох загальних платформах. План також розширить використання загальних силових агрегатів до 75% в сукупних продажах.

 

«Альянс 2022» передбачає значне розширення числа спільних технологій в області електромобілів, а також розвиток і запуск передових систем автоматичного управління, підключених автомобілів і послуг нової мобільності.

 

12 нових електромобілів з нульовим рівнем викидів будуть запущені до 2022 року з застосуванням нових загальних електромобільних платформ і компонентів для декількох сегментів. До того ж терміну будуть представлені 40 автомобілів, що мають різну ступінь автономності, аж до повністю автономного функціонування. Важлива частина стратегії нової мобільності - стати оператором роботизованих транспортних засобів спільного використання.

 

Також був представлений новий логотип і веб-сайт Альянсу, що символізує зростаючу конвергенцію та співробітництво між членами Альянсу.

 

Карлос Гон, Голова та генеральний директор Альянсу:

«Цей план буде сприяти зростанню і прибутковості членів Альянсу. Ми маємо намір розвивати синергію, де три автономні компанії будуть працювати так само ефективно, як єдиний організм. Альянс створено і здійснює свою діяльність з двома учасниками з 1999 року. З планом «Альянсом 2022» ми доведемо, що будемо рости і працювати в складі трьох або більше компаній », -


ПРО АЛЬЯНС RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI:

Groupe Renault, NissanMotor і MitsubishiMotors є найбільшим світовим автомобільним альянсом. Це найбільш довгострокове й продуктивне крос-культурне партнерство в автомобільній галузі. Разом учасники Альянсу продали майже 10 млн одиниць в майже 200 країнах в 2016 році. Члени Альянсу націлені на співпрацю і максимізацію синергій для підвищення конкурентоспроможності. Вони уклали стратегічне партнерство з іншими автовиробниками, включаючи німецький Daimler і китайський Dongfeng. Цей стратегічний альянс - лідер індустрії транспортних засобів з нульовим рівнем викидів, що розвиває всі технологічні можливості, в тому числі системи автономного управління, розробку підключеності і пропозиції широкої лінійки доступних автомобілів.


www.alliance-2022.com
www.media.renault.com
www.nissan-newsroom.com
https://www.mitsubishi-motors.com/en/newsrelease/

 

КОНТАКТИ  ДЛЯ ЗМІ

Катерина Луб’є (CatherineLoubier)

Renault-NissanAlliance

+33 (0)6 21 88 80 59

catherine.loubier@renault-nissan.com

Бланка Гарсія (BlancaGarcia)

Renault-NissanAlliance

+33 (0)6 10 90 06 49

blanca.garcia@renault-nissan.com

 

                                                                                                       -

АЛЬЯНС 2022 - ЦІЛІ ТА ДЕТАЛІ

Альянс 2022: продажі автомобілів, сукупні продажі та синергії

 

Цього року Renault, Nissan і MitsubishiMotors стали найбільшою в світі автомобільної групою за обсягом продажів. У першому півріччі 2017 року продажі виросли на 7% (в порівнянні з аналогічним періодом минулого року) до рівня 5,27 млн одиниць, при цьому загальні продажі електромобілів перевищили 500 тис одиниць.

 

Очікується, що до завершення терміну реалізації нового плану сукупні продажі автомобілів перевищать 14 млн одиниць на рік. Також, згідно з прогнозом, сукупні фінансові доходи досягнуть 240 млрд доларів до кінця терміну дії плану, що на 30% більше, ніж 180 млрд доларів за підсумками 2016 року.

 

Збільшена мета по синергії в 10 млрд євро до завершення терміну дії плану продовжує 16-відсоткове зростання вигоди від синергії, що склала за підсумками 2016 року 5 млрд євро. Збільшення синергії вдвічі буде частково досягнуто за рахунок вкладу MitsubishiMotors, зокрема, за рахунок більш глибокої локалізації, спільного використання заводів, загальних автомобільних платформ і розширеної присутності на розвинених ринках.

 

Додаткові синергії очікуються також в сегменті легких комерційних автомобілів (LCV), пост-продажах та загальних технологіях в електромобілях, системах безпілотного водіння, підключених автомобілях і сервісах нової мобільності. Це виведе на новий рівень існуючі на даний момент синергії об'єднаних функцій в розробці, виробництві та управлінні поставками, закупівлі і управлінні кадрами.

 

Розширення використання загальних платформ і силових агрегатів

Поряд з трьома технологічними блоками, члени Альянсу розширять використання загальних платформ і силових агрегатів.

 

Нові вектори розвитку включають в себе:

• у 2022 році понад 9 млн автомобілів будуть побудовані на 4 загальних платформах, в порівнянні з 2 мільйонами одиниць, заснованих на 2 платформах в 2016 році;

• до кінця терміну дії плану члени Альянсу будуть спільно використовувати 22 двигуна з 31 існуючого в цілому (в порівнянні з 14 з 38 існуючих в 2016 році);

• стратегія загальних платформ - заснована на архітектурі CMF - буде розширена до нової спільної платформи електромобілів з запуском провідних систем безпілотного водіння і до нової спільної платформи сегмента B для середньорозмірних транспортних засобів;

• MitsubishiMotors отримає доступ до платформи CMF і використання загальних силових агрегатів до 2020 року.

 

Розширення використання платформи CMF (CommonModuleFamily) стало результатом успіху спільно з іншими користувачами компаніями Renault і Nissan в останні роки, куди входило використання загальних платформ і силових агрегатів паралельно з розширенням модельного ряду, включаючи NissanRogue, Qashqai і X-Trail, новий Espace, Kadjar і Megane, а також Kwid і Datsunredi-GO.

 

Технологічні блоки Альянсу 2022

Технологічні блоки Альянсу сприятимуть розвитку синергії, допомагаючи уникати дублювання в розробці відповідних технологій і забезпечуючи більш широкий і швидкий доступ до інновацій для всіх членів Альянсу.

 

 

1.   Зміцнення лідируючих позицій в електромобілях

Альянс є піонером і світовим лідером в області продажів електромобілів, мета полягає в тому, щоб бути лідером сегменту, пропонуючи масові і доступні електромобілі клієнтам по всьому світу. До 2022 року учасники Альянсу значно збільшать продуктові лінійки електромобілів з тим, щоб охопити всі основні сегменти на ключових ринках Японії, США, Китаю і Європи.

 

Технологічний блок електрифікації має на увазі:

• Загальні масштабовані платформи електромобілів для декількох сегментів до 2020 року, з прогнозом, що 70% електромобілів до 2022 року будуть випускатися на базі загальних платформ;

• Нове сімейство електромоторів і батарей буде представлено з 2020 року спільно членами Альянсу;

• 12 нових електромобілів будуть представлені до 2022 року;

• Досягнення запасу ходу на електротязі в більш ніж 600 км до 2022 року, згідно з методологією Європейського циклу руху (NEDC);

• Зниження вартості акумуляторних батарей на 30% в період з 2016 до 2022 року;

• Впровадження технології швидкої зарядки за 15 хвилин до рівня запасу хода 230 км до 2022 року, в порівнянні з 90 км в 2016 році, згідно з методологією Європейського циклу руху NEDC;

• Оптимізований плоский простір для розміщення акумуляторних батарей, з метою забезпечення додаткового простору в салоні і більших можливостей моделювання;

• Застосування технології MitsubishiMotors PHEV в якості загального рішення для сегментів C / D до 2022 року.

 

 

2.    Розвиток технологій безпілотних автомобілів і роботизованих транспортних засобів

Члени Альянсу представлять 40 автомобілів з різними можливостями безпілотного управління (AD) до 2022 року.

В рамках розвитку автономних технологій в різних регіонах світу реалізуються тестові програми, які дозволять членам Альянсу пропонувати передові функціональні можливості безпілотного управління для основних транспортних засобів масового сегмента.

 

Розклад впровадження безпілотних технологій буде включати:

• 2018: Високо автономний транспортний засіб для використання на автомагістралях - з безперервним моніторингом навколишнього середовища з боку водія.

• 2020: Високо автономний транспортний засіб для використання в містах - з безперервним моніторингом навколишнього середовища з боку водія.

• 2020: Високо автономний транспортний засіб для використання на автомагістралях - з періодичним втручанням людини в процес управління.

• 2022: Перший повністю автономний автомобіль - без необхідності втручання людини в процес управління.

 

В даний час тривають випробування роботизованих транспортних засобів спільно з компаніями-партнерами DeNA (Японія) і Transdev (Франція), що прокладе шлях в еру нової мобільності, в якій група прагне стати:

• Ключовим оператором роботизованих транспортних засобів спільного використання, що передбачатиме розвиток подальших партнерських відносин;

• Основним гравцем і постачальником транспортних засобів для громадського транспорту і каршерінга (carsharing).

 

 

3. Розвиток підключених автомобілів і мобільних послуг

Команда Альянсу з Підключених автомобілів і Мобільних послуг в даний час веде розробку послуг і партнерських відносин для нової мобільності. Крім того, нові рішення в області підключених автомобілів будуть доступні для кінцевих клієнтів з 2018 року. Вони будуть включати:

• Загальну бортову інформаційно-розважальну систему і загальну бортову систему підключення;

• Запуск підключення хмарної платформи (ConnectedCloudplatform) для управління всіма інформаційними інтерфейсами;

• Хмарну платформу, яка забезпечить можливість розвитку безпілотних технологій для роботизованих транспортних сервісів, самоврядних автомобілів ташатлів.

 

Підключена хмарна платформа забезпечить високу операційну ефективність для членів Альянсу, зокрема, поліпшене керування логістичними процесами і більш широкий обмін інформацією у виробництві, а також стане механізмом для зниження витрат на гарантійне обслуговування.

 

План підключення включатиме розробку відкритої екосистеми, яка дозволить впроваджувати нові сервіси та технології протягом всього життєвого циклу транспортного засобу.