Formula-1: Гран-прі Малайзії

 

У команди Formula-1 Renault Sport були важкі перегони на Гран-прі Малайзії - її пілот Ніко Хюлькенберг фінішував шістнадцятим у загальному підсумку. Його товариш по команді Джолйон Пальмер фінішував п’ятнадцятим - на треку його занесло двічі.

  • Ніко почав гонку восьмим із шинами Supersoft (червоні) від Pirelli, згодом на перших етапах замінивши їх на нові Soft (жовті), коли заїхав на піт стоп. Коли він був змушений заїхати на піт стоп вдруге, заради безпеки їх знову змінили на Supersoft.

  • Джолйон почав гонку дванадцятим із новими шинами Supersoft, замінивши їх лише раз на новий комплект Soft.

 

Ніко Хюлькенберг, #27, R.S.17-04: стартував восьмим, фінішував шістнадцятим.

«Це була дуже невтішна неділя. Старт уже був далеким від ідеалу - ми втратили кілька позицій на першому повороті і відтоді пасли задніх у перегонах. Траплялися також важкі ситуації, ми застрягали в пробці й довелося двічі заходити на піт стоп. Я сильно ризикував і намагався вирватися вперед, але, на жаль, нам не вдалося продемонструвати швидкість і потенціал машини. Спробуємо показати кращий результат наступної неділі»

 

Джолйон Пальмер, #30, R.S.17-03: стартував дванадцятим, фінішував п’ятнадцятим.

«Старт був невдалим. Потім я їхав за Ніко значну частину перегонів і навіть обігнав декілька авто. Але далі я втратив контроль над машиною — не знаю чому, оскільки це сталося несподівано. Але з того моменту ми втратили контроль за перегонами. Спробуємо вирватися вперед наступного тижня»

 

Сіріль Абітбуль, керівний директор

«У команди були важкі вихідні, які закінчилися невдалими перегонами. Окрім кваліфікації, ми не змогли змусити машину працювати настільки досконало, як на попередніх перегонах.  

 

Після дуже слабкого першого кола, обидві наші машини пасли задніх і залишалися там до кінця перегонів. Ми намагалися бути більш агресивними зі стратегією Ніко. Ми викликали його на початку, але це не пішло нам на користь: машина застрягла в пробці після зупинки. Його спроби покращити ситуацію пришвидшили стирання шин і нам довелося зробити ще одну зупинку заради його безпеки. Джолйон був на тому ж місці, що й Ніко перед тим, але його занесло. Позиції було втрачено й у підсумку все було погано. Ми б хотіли, щоб це було востаннє й докладемо всіх необхідних зусиль, щоб краще дослідити наші недоліки цього тижня. Впевнений, на трасі Судзука ми надолужимо втрачене.

 

З іншого боку, хотів би привітати Red Bull Racing з подвійною перемогою. Це коштувало великих зусиль усій команді тут, у Малайзії, і ми раді бачити, що наші партнери досягли успіху!».